Bywalcy mojego domu mieli możliwość
skosztowania tej zdrowej choć bardzo kalorycznej tarty.
Dziś przepis na ten specjał. Dwa składniki koniecznie zakupcie w Biedronce ja przetestowałam inne sklepy i jakość którą oferuje Biedronka jest najlepsza.
Dziś przepis na ten specjał. Dwa składniki koniecznie zakupcie w Biedronce ja przetestowałam inne sklepy i jakość którą oferuje Biedronka jest najlepsza.
Składniki:
- ciasto francuskie z Biedronki
- cebula ok 4szt
- zioła prowansalskie
- mozzarella starkowana do małego
pojemniczka
-mieszanka Chińska mrożona koniecznie z
Biedronki
- różyczki brokułowe mrożone
- Vegeta
- pomidorki koktajlowe koniecznie na
gałązce
- pół kostki fety ale weźcie tą o
mniejszej zawartości tłuszczu
Tartę podaję z sosem:
- 2 ogórki szklarniowe
- kostka Twarogu chudego
- główka czosnku
- jogurt typu greckiego
- kilka rzodkiewek
- sól i pieprz do przyprawienia
Ciasto na pegramnie załączonym w
opakowaniu wyłożyłam na blaszkę. włożeniem do nagrzanego piekarnika nakłułam
je. Piekłam 210 C
- 15 minut.
- 15 minut.
W tym samy czasie podsmażyłam drobno
posiekaną cebulkę. dodałam mieszankę chińską doprawiając do smaku Vegetę, ciągle
mieszając aby nic nam nie przywarło do garnka.
Jednocześnie przygotowałam sos:
Jednocześnie przygotowałam sos:
Ogórki obrać , starkować na średnich
oczkach, to samo uczynić z rzodkiewką.
Główkę czosnku obrać i wycisnąć .
Ugnieść twaróg.
Najpierw warzywa, potem dodaję różyczki
brokułów, kruszę pół opakowanie fety, układam gałązkę pomidorów. Na koniec
posypuję mozzarellą wymieszaną z ziołami prowansalskimi.
Tarta jest pyszna nawet na drugi dzień i
jest wspaniałą alternatywą dla zapiekanek makaronowych, które niestety w moim
domu wygrywają.
Dziękuję za Waszą uwagę i czekam Kochani
na komentarze, czy Wam smakowało? Do zobaczenia.